Водич за исхрана на доилки

1190ден1490ден

SKU: VID Категорија

Опис

Содржина:

Која храна може и треба да се консумира при доење?

Што не треба да се консумира при доење?

Дали сите доилки треба да избегнуваат одредени производи

како мешунки, цитрусни овошја, млечни производи итн?

Доколку бебето има грчеви, дали мајката треба да ја промени

исхраната и што смее да се јаде, а што не смее да се јаде кога

бебето има грчеви?

Која храна придонесува за зголемена лактација?

Исхраната на мајката и алергиски реакции кај бебето

Колку калории треба да се внесуваат при доење?

Колку течности треба да се пијат при доење, и што се препорачува да се пие од страна на течности?

Дали може мајката доилка да се храни на вегетаријански или вегански начин?

Кои витамини и минерали се најважни во текот на доење, и дали мајката доилка има потреба од употреба на одредени суплементи?

ПРЕДЛОГ МЕНИ – КЛАСИЧНО МЕНИ

ПРЕДЛОГ МЕНИ – ЕДНОСТАВНО МЕНИ (помалку готвење)

ПРЕДЛОГ МЕНИ – ВЕГЕТАРИЈАНСКО МЕНИ (+ ПРЕПОРАЧАНА СУПЛЕМЕНТАЦИЈА)

28 страни