Skip to main content
КошничкаClose Cart

Програма за исхрана на трудници

Специјализирана програма за исхрана за трудници, во која ќе ги најдете одговорите на сите ваши прашања поврзани со исхрана при нормална бременост, како и план за исхрана при бременост.

Програмата содржи три 10 дневни класични менија за исхрана за прво, второ и трето тромесечје од бременоста, и три 10 дневни вегетаријански менија за исхрана за прво, второ и трето тромесечје од бременоста.
Покрај менијата за исхрана, програмата содржи и одговори на следните прашања:

Како треба да изгледа исхраната на една трудница?

Колку килограми треба да покачите при нормална бременост?

Што треба да избегнувате во текот на бременоста?

Дали исхраната на мајката навистина влијае врз здравствената состојба на бебето, т.е. кои се краткорочните и долгорочните ефекти од исхраната при бременост, врз здравјето на детето?

Митови и факти за забранета храна при бременост?

Како да се справите со утринската мачнина?

Колку калории и порции од секоја група на храна, треба да внесувате при бременост?

Најважни нутриенти при бременоста, и во која храна можете да ги најдете?

Суплементи во текот на бременоста?

Со програмата добивате и две консултации кои што може да се искористат во период од 1 месец.