Skip to main content
КошничкаClose Cart

Водич за исхрана за доилки

 

За кого е наменета програмата/водичот за исхрана на доилки?

-Водичот за исхрана на доилки, претставува прирачник за исхрана при доење, кој што притоа содржи и 7 дневна програма за исхрана. Оваа програма за исхрана е наменета за сите вас кои што сте заинтересирани да се едуцирате малку повеќе, околу тоа како треба да се храните во периодот на доење, што треба да се консумира, што да се избегнува, дали има потреба од употреба на суплементи, и ако да – кои, итн. Водичот содржи одговори на најчестите прашања поврзани со исхрана при доење, притоа сите одговори се засновани на официјалните препораки на оваа тема, и она што го потврдуваат научните податоци. Програмата содржи класично мени, вегетаријанско мени и мени со помалку готвење.

Што содржи програмата?

Содржина:

Која храна може и треба да се консумира при доење?

Што не треба да се консумира при доење?

Дали сите доилки треба да избегнуваат одредени производи

како мешунки, цитрусни овошја, млечни производи итн?

Доколку бебето има грчеви, дали мајката треба да ја промени

исхраната и што смее да се јаде, а што не смее да се јаде кога

бебето има грчеви?

Која храна придонесува за зголемена лактација?

Исхраната на мајката и алергиски реакции кај бебето

Колку калории треба да се внесуваат при доење?

Колку течности треба да се пијат при доење, и што се препорачува да се пие од страна на течности?

Дали може мајката доилка да се храни на вегетаријански или вегански начин?

Кои витамини и минерали се најважни во текот на доење, и дали мајката доилка има потреба од употреба на одредени суплементи?

ПРЕДЛОГ МЕНИ – КЛАСИЧНО МЕНИ

ПРЕДЛОГ МЕНИ – ЕДНОСТАВНО МЕНИ (помалку готвење)

ПРЕДЛОГ МЕНИ – ВЕГЕТАРИЈАНСКО МЕНИ (+ ПРЕПОРАЧАНА СУПЛЕМЕНТАЦИЈА)

Линк за нарачка: кликни тука!

Програмата е достапна во електронска и во печатена форма.