Skip to main content
КошничкаClose Cart

Програма за исхрана кај дијабетичари

Програма за исхрана кај дијабетичари

Програмата за исхрана кај дијабетичари е наменета за сите лица кои што имаат дијагноза: дијабетес, преддијабетес, или пак страдаат од инсулинска резистенција. Во оваа програма се фокусираме на креирање на мени за исхрана, кое што ќе овозможи добра контрола на гликемијата во крвта. Исто така целта е и да се едуцираме за правилна исхрана, при нарушен метаболизам на гликемија.

Што содржи програмата?

– Постојат две опции, меѓу кои можете да изберете

 

– 10 дневна програма (содржи мени за исхрана за 10 дена, 2 консултации со нутриционист, совети за исхрана при проблеми со тироидната жлезда)

Цена на програмата: 1000 денари

 

 

– Индивидуална програма за исхрана за 4 недели (содржи мени за исхрана за 4 недели, а менито се состои од две различни 7 дневни менија кои што се повторуваат по два пати, и се коригираат по потреба, односно според нивоата на гликемија во крвта). Со програмата исто така добивате и неограничен број на консултации со дипломиран нутриционист, за времетраењето на програмата.

Цена на програмата: 2000 денари.